TAHUKAH ANDA????
GARAM BIASA yang kita gunakan untuk masak setiap hari mengandungi kadar
bahan kimia yang tinggi, especially KLORIN yang digunakan untuk memutihkan garam. Sedar tak???
Mengandungi 99% NATRIUM KLORIDA...
Bersifat asid,
Menggunakan banyak bahan aditif ketika proses
pengilangan dan mempunyai unsur-unsur pencemaran.
Ini lah PUNCA
Darah tinggi
dan pelbagai penyakit kronik dalam masyarakat kita. Kerana sifatnya yang tidak
mempunyai apa-apa faedah kepada kesihatan badan, garam biasa ini digelar
sebagai "GARAM MATI" atau "GARAM TOKSIN"
di Jepun.
Pengambilan garam biasa
menyebabkan TUBUH KITA bersifat ASID .
Keadaan ini mengakibatkan PENGOKSIDAAN dalam badan dan punca organ dalaman gagal berfungsi sebaiknya.
ANTARA TANDA-TANDA BADAN YANG BERASID >>>
Tidak bermaya selepas
bangun dari tidur pagi
Insomnia / susah tidur
Rasa letih sepanjang hari
Kurang sabar /
tergesa-gesa
Emosi tidak stabil /
mudah marah
Mudah mendapat penyaki
kulit
Mudah demam / selsema
Tekanan darah tinggi /
rendah
Penyakit hati
Diabetes, buah pinggang,
gout
Gemuk, gastrik, alahan,
sembelit
Asthma
Kurang selera makan
Gusi mudah berdarah
Luka mudah bernanah
GARAM BULUH???
Apa
bezanya dengan Garam Biasa?
Garam buluh dihasilkan
dari garam yang dijemur di bawah matahari, diperolehi dari laut Pulau Xiongjin
dan Pulau Yinping (pantai barat Korea), yang merupakan kawasan BEBAS PENCEMARAN serta kaya dengan MINERAL SEMULAJADI.
Garam
ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun, ditutup dengan tanah liat,
dan dibakar dengan pokok pine pada suhu 1000 degree sebanyak 9 kali, sehingga
terhasil serbuk dan ketulan garam.
Selepas proses pembakaran yang berulang kali
ini, ia telah menyingkirkan logam berat dan kotoran.
Malah khasiat dari pokok
pine (resin & minyak pine) dan buluh (lebih 200 unsur surih) turut sebati
bersama garam tadi, menjadikan garam buluh amat kaya dengan zat galian yang
diperlukan oleh tubuh manusia.
KENAPA KITA PERLUKAN GARAM BULUH???
Badan manusia memerlukan
zat-zat seperti magnesium, kalsium, kalium, besi, zink dan sebagainya untuk
menjalankan fungsi tubuh dengan cekap. Tetapi tubuh kita tidak dapat
menghasilkan nya sendiri dan kita perlu mengambil zat-zat ini dari sumber
makanan.
Garam buluh yang bersifat ALKALI bertindak sebagai agen ANTI-OKSIDA,
MENEUTRALKAN keasidan
badan, Membantu meningkatkan kandungan mineral dalam badan Membantu
penyerapan zat-zat mineral.
KENAPA GARAM BULUH HAI-O ????
Hai-O telah dilantik sebagai satu-satunya Pengedar Esklusif Global Garam Buluh Asli di MALAYSIA & seluruh dunia dan telah menandatangani perjanjian dengan Syarikat pengeluar garam buluh asli TERKEMUKA di Korea iaitu KAEAM Food Corporation Ptd.
- Hai-O Garam Buluh - ianya diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yg banyak. Dan telah menjalani Proses Pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan Mineral Semulajadi.
- Garam Biasa - mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin yang selalu digunakan dalam proses memutihkan garam.
APA Pendapat PAKAR GLOBAL tentang Garam Buluh?
"Keberkesanan Garam Buluh membersihkan darah tiada tandingannya"
Jin Yixun, Pakar Perubatan Tradisional Korea Selatan.
"Garam Buluh adalah Raja Segala Garam"
Chiuen Long, Ketua Setiausaha Persatuan Perubatan Semulajadi Jepun.
"Garam Buluh adalah makanan yang selamat. Tiada kesan sampingan walaupun dimakan secara berlebihan. Berkesan untuk mencegah penyakit barah"
Pusat Kajian Penyakit Kanser Universiti Harvard, USA.
TAHUKAH ANDA SEL-SEL BARAH TIDAK DAPAT MEMBIAK DALAM TUBUH BADAN YANG BERSIFAT ALKALI??
KHASIAT GARAM BULUH >>>
Mengawal PH badan, meneutralkan toksin berasid.
Kaya dengan magnesium, amat bagus untuk jantung.
Membaiki masalah penghadaman (gastrik, ulser, sembelit, masalah usus etc)
Mempunyai kesan detox, membunuh kuman, anti-radang, dan meneutralkan logam
berat.
Melegakan alahan, pigmentasi dan masalah kulit.
Menghindarkan masalah bau badan.
Melambatkan proses penuaan, nyanyuk, parkinson dan senile dementia.
Sunnah Rasulullah s.a.w
-
Makan secubit garam sebelum makan
Hadis riwayat Al-Bazzar. Rasulullah pernah menyarankan
supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum dan
makan.
Baginda berkata:
"Sesiapa yang memulakan minum dan makan dengan memakan secubit garam, Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja."
- Sebagai gabungan sempurna BAHAN MINERAL yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan.
- Makanan BERSIFAT ALKALI KUAT yang dapat mengekalkan dan memulihkan pH yang seimbang
- ANTI-PENGOKSIDAAN. Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas dalam badan, membaiki sel-sel badan yang rosak dan memulih fungsi organ dalaman.
- Mempunyai fungsi DETOKSIFIKASI yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.
CARA PENGAMBILAN >>>
Bagi mereka yang baru first time nak cuba, mulakan dengan dosage yang rendah
dulu:
1/4 atau 1/2 paket Garam Buluh dengan 500ml air suam.
Lihat kesan tindak balas nya dalam 4 hingga 6 jam.
Dosage yang disyorkan:
Bancuhkan 1 paket Garam Buluh dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan.
Orang dewasa: 1-2 paket sehari.
Ahli sukan: 2-3 paket sehari.
Kanak-kanak dan ibu mengandung: 1/4 hingga 1/2 paket sehari.
Ibu menyusu: 1 paket sehari.
JOM HIDUP LEBIH SIHAT DENGAN HAI O GARAM BULUH !!!!
Lakukan sedikit perubahan....
Tukarkan Garam masakan di dapur KEPADA
Hai O Garam Buluh !!!
Say NO NO NO to >>>
Diabetis
Darah tinggi
Serangan Jantung
StrOk
Buah Pinggang
Penuaan
Say YES to >>>
Hai O Garam Buluh !!!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan